Het dorp Fiesch

Fiesch is een klein dorp aan de rand van een bos en heeft mooie uitzichten over het Rhônedal. Het Zwitserse dorp Fiesch heeft een gevarieerd aanbod aan gastronomie, trendy sportwinkels en andere boetiekjes. Allerlei bergsporten kunnen worden uitgeoefend op hoogtes tussen de 1000 en 4000 meter in de bergen rondom het dorp. Fiesch ligt op 1050 meter hoogte en heeft ongeveer 1000 inwoners. Het dorpje Fieschertal, dat iets hoger ligt, heeft nog eens ongeveer 280 inwoners.

Fiesch is het beginpunt van een kabelbaan naar Fieschalp (2212m). Hiervandaan kunt u ook nog verder naar de Eggishorn (2957m). Vanaf de Eggishorn kunt u genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over Wallis. Het hele gebied heeft veel sportieve mogelijkheden, onder andere voor wintersport. De Aletschgletsjer is uniek met de langste ijsstroom (24 km) van de Alpen. Het skigebied Fiescheralp bestaat uit 45 km pistes in diverse moeilijkheidsgraden. Fiescheralp is onderdeel van een nog groter ski- en wandelgebied, het Aletschgebied. Het Aletschgebied bestaat naast Fiescheralp ook nog uit Bettmeralp en Riederalp.

Algemene informatie Fiesch

Hoogte 1050 meter
Aantal inwoners 1000
Kilometer vanaf Utrecht 945
Services 3 supermarkten, geldautomaat, bank, internetcafe, 2 bakkers met tearoom, 2 huisartsen, apotheek, tandarts
Uitgaan 19 restaurants, 3 bars, 1 café, 1 tea room, 1 discotheek, theater, concertzaal
Sport & Fitness Fitnesscentrum, openbaar solarium, massage, openbare sauna, binnenzwembad, buitenzwembad, indoor tennisbanen, outdoor tennisbanen, squashbanen

Het Aletschgebied

Het Aletschgebied is groot en bestaat naast Fiescheralp (boven Fiesch) ook uit Bettmeralp (boven Betten) en Riederalp (boven Ried). Bettmeralp en Riederalp zijn gezellig bergdorpjes waar u doorheen kunt skiën of wandelen. Bovendien vindt u hier heerlijke terrasjes met prachtige uitzichten. Het Aletschgebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Eenmaal aangekomen in dit prachtige vakantiegebied zult u dit goed begrijpen. Het Aletschgebied biedt een schitterende natuur, frisse lucht en u komt volop tot rust.

In de winter is het Aletschgebied een prachtig skigebied voor de wintersport. Er is ruim 100km piste voor zowel beginners als gevorderden. U kunt vanuit Fiescheralp naar Bettmeralp en Riederalp skiën. In totaal is er 70 km blauwe piste, 133 km rode piste en 52 km zwarte piste

In de zomer is het Aletschgebied een prachtig wandelgebied. Er zijn vele wandelroutes. U kunt onder andere langs de Aletschgletsjer lopen met een prachtig uitzicht op de vele bergen in Wallis.

FieschUitzicht op FieschOude koestal in FieschDe Aletschgletscher